фото: pixabay.comТази нощ минаваме към зимно часово време. За някои това

...
фото: pixabay.comТази нощ минаваме към зимно часово време. За някои това
Коментари Харесай

Тази нощ минаваме към зимното часово време. Ще спим с час повече, но вече ще се стъмва много рано

фото: pixabay.com

Тази нощ минаваме към зимно часово време. За някои това е добре, тъй като ще се спи с час повече, само че за мнозина убобството ще стартира още на идващия ден, когато тъмнината ще настъпи още преди 18:00 часа. 

Часовниците би трябвало да бъдат преместени с един час обратно тъкмо в 04:00 часа. В България прекосяването от лятно към зимно часово време и назад стартира да се ползва през 1979 година, а в Европа – от 1916 година, напомня Нова тв.

От 2002 година насам зимното часово време в Европейски Съюз стартира в последната неделя от октомври и приключва в последната неделя от март. Различните страни не са единомислещи по отношение на това дали има потребност от зимно и лятно часово време. Някои страни желаят да преустановят годишната смяна. Причините са, че икономическият резултат от тези промени е нищожен, а доста хора се оплакват от здравословни проблеми.

Европейският парламент през март 2019 година поддържа предложение за преустановяване на промяната сезонното часово време през 2021 година, оповестяват от законодателния орган. 2021 година може да бъде последната година на промяна на сезонното часово време в Европейския съюз.

Допитване от 2018 година сподели, че 51% от българите желаят лятно часове време. За зимното часово време пък своя глас дадоха 38%. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР